Logistiek Manager van het Jaar / Samenstellen jury en jaarlijks leiden jury-proces

2005 – 2014:
Vanuit DHL en de Vereniging Logistiek Management is er behoefte om meer aandacht te genereren voor het vakgebied Logistiek. Het idee is om jaarlijks een prijs uit te reiken voor de beste Logistiek Manager van het Jaar. De Vereniging Logistiek Management zou als onafhankelijke partij de jury moeten samenstellen en jaarlijks het jury-proces moeten managen.

Opdracht: 
Ontwikkel een goede procedure voor het verkiezingsproces en stel een vakkundige jury samen. Daarna zal elk jaar een lijst van goede kandidaten noodzakelijk zijn om de prijs op een goed niveau te houden. Jaarlijks moet de jury een keus kunnen maken uit een aantal uitstekende managers.

Realisatie:
In 2005 heb ik de selectieprocedure ontwikkeld, is de jury door mij samengesteld en zijn de eerste kandidaten geselecteerd. Voor het juryproces zijn voor 5 geselecteerde kandidaten 360° analyses en persoonlijke presentatie-trainingen toegevoegd.
De kandidaten zijn door mij jaarlijks geselecteerd uit mijn netwerk, vakbladen, presentaties, aanmeldingen via bedrijven, etc. Tevens regel ik de bezoeken van juryleden aan de kandidaten, coördinatie en verwerking van de 360°-analyses en het faciliteren van de jury bij hun werkzaamheden.
Door een afgeslankte procedure en beperking van budgetten is per 2014 het selectieproces voor het zoeken van kandidaten en de begeleiding van de jury intern opgelost. 

lmvhj