Ervaring

Strategie

Als verantwoordelijk manager/directielid heb ik strategie-ervaring opgedaan bij:
Heineken: ontwikkelen van distributiestrategieën in Europese en Afrikaanse landen.
Avery: vernieuwen distributieconcept voor voorraden en klantbelevering in west Europa.
Thorn-EMI: aanpassen logistiek en technische service in Nederland.
Digital-Compaq-HP: vernieuwen servicestructuur in Noord-Europese landen.

Management

Als Materials Manager heb ik ervaring opgedaan in inkoop, verkoopbinnendienst, transport & expeditie, productieplanning en magazijnmanagement.

Als Director of Logistics & Physical Distribution maakte ik deel uit van de Europese staf en heb ik een nieuw Europees logistiek hoofdkantoor/distributiecentrum opgericht. Vanuit dit distributiecentrum werden klanten in Midden-Europa binnen 24 uur beleverd, in plaats van binnen een week.

Als Director Operations heb ik de inkoop, service en goederenstroom opnieuw gedefinieerd en een kostenbesparing van Nlg. 4m./jaar gerealiseerd op een budget van Nlg. 16m./jaar. Mijn eigen personeelsbestand heb ik hierbij teruggebracht van 153 naar 120 personen.

Als Manager Logistiek Nederland heb ik in een nieuwe servicestructuur ingevoerd met een besparing van $ 1m./jaar en een verbeterde service.

Als "bouwheer" ben ik verantwoordelijk geweest voor de bouw van een nieuw kantoorpand voor 1750 medewerkers.

Consultancy

Bij Heineken heb ik op verschillende niveaus consultancy-projecten uitgevoerd met eind- verantwoordelijkheid voor invoering van (eigen) adviezen. Grote projecten in Nederland, Frankrijk, Zaïre, Rwanda en Trinidad. Zowel bij Avery, Thorn als HP heb ik ervaring opgedaan in het verstrekken van opdrachten aan, en begeleiden van externe consultants (Berenschot/C&L/A.T.-Kearney/etc.) en het invoeren van de resultaten van onderzoeken. Ik ben verantwoordelijk geweest voor de realisatie van een nieuw hoofdkantoor met bijna alleen externe partijen.

Sinds 2003 werk ik als zelfstandig consultant met projecten o.a. voor Heineken, DHL, De Nederlandse Wijnbeurs, VanDrie Kalvergroep, de Vereniging Logistiek Management, de Nederlandse Wandelbond, Ministerie van Justitie, Gemeente Vlaardingen, Vlisco, Bakker Bart, Transmission, ProfileTyrecenter, Coca-Cola en Middelkoop bouwmaterialen.

GB412855