Koninklijke Wandel Bond Nederland / Walk Challenge China 2008

2006 – 2008:
De KWBN bestaat in 2008 100 jaar. In 2008 worden de Olympische spelen in China gehouden. De KWBN wil haar leden de gelegenheid bieden om in 2008 in China te wandelen en daarbij de Olympische Spelen te bezoeken.

Opdracht:
Maak een plan om met een 500 – 1000 deelnemers in China te gaan wandelen en de Olympische Spelen te bezoeken. Voer daarna dit plan uit als projectleider.

Realisatie:
Voor 650 wandelaars is een reis van 23 dagen naar Dalian en Beijing georganiseerd.
In de jaarbeurs is een dag georganiseerd voor de 650 deelnemers met informatie over China, de reis, het programma etc. Daarna was er gelegenheid voor inname paspoorten (visa), inentingen, kleding-verkoop, inschrijven excursies, etc.
Met Oad is het reis-arrangement samengesteld. Vanaf Schiphol, Brussel en Düsseldorf zijn op 3 dagen de wandelaars naar Dalian gevlogen. 4 grote wandeltochten zijn georganiseerd: 1 in Dalian, 2 in de paleistuinen en 1 op de Grote Muur.
De gehele groep heeft de Olympische Spelen bezocht en het gehele evenement is afgesloten in het Holland Heineken Huis. Als projectleider ben ik verantwoordelijk geweest voor de inhoud, organisatie, vergunningen, sponsoring, onderhandelingen in ChIna en financiën. 

Afbeelding4